5 belangrijke tips om een nog betere ondernemer te worden. (deel 2)

In het eerste deel van deze blog kon je lezen hoe je door het inventariseren van je vaardigheden kunt ontdekken wat je tekortkomingen als ondernemer zijn. Werk hieraan!

Ook kwam het begrip mentor aan de orde. Een mentor is iemand “die het allemaal al meegemaakt heeft” en die voor jou als klankbord en begeleider kan dienen. Er zijn echter nog een aantal andere aspecten waar je op moet letten!

      1. Leer te luisteren

In mijn lange tijd als ondernemer en mentor heb ik ervaren dat één van de belangrijkste lessen die een ondernemer kan leren is: Hoe te luisteren naar de markt? Het grootste struikelblok van een startend bedrijf is meestal het gebrek aan marktkennis, niet het vermogen om een kwalitatief product of dienst te ontwikkelen vanuit eigen kennis of ervaring. Weten waar de markt om vraagt is noodzakelijk om te voorkomen dat er geen belangstelling voor jouw product of dienst en dus geen of te weinig omzet is. Als ondernemer moet je in staat zijn de behoeften van de doelmarkt te identificeren en te weten hoe je daar op in moeten spelen.

Het luisteren naar de markt, en van daaruit je product te definiëren is iets wat je kunt leren. Probeer niet te “verkopen” (een klant ervan overtuigen dat jouw product of dienst de beste oplossing is), maar luister naar de problemen op jouw expertise gebied en richt je daarop.

Als een ondernemer verliefd wordt op zijn product of dienst en aanneemt dat anderen hetzelfde voelen, ontstaan er meestal problemen. Klanten omarmen geen product of dienst omdat het nieuw of sexy is, maar alleen als het toegevoegde waarde heeft binnen hun eigen doelstellingen. (“What’s in it for me?”)

      1. Herken ontbrekende vaardigheden

Sommige mensen geloven dat er specifieke vaardigheden zijn die een persoon moet bezitten om succesvol te zijn met een onderneming. Dat is echter een cliché dat een negatieve invloed heeft op ondernemerseducatie. Het gaat niet zozeer om de vaardigheden die die je HEBT, maar meer over de vaardigheden die je NIET HEBT en moet LEREN om een succesvolle ondernemer te worden.

Een ondernemer die actie neemt om ontbrekende vaardigheden te leren of door samenwerking te verkrijgen, gaat behoren tot de succesvolle groep. Je kunt aangeboren gedrag niet veranderen, maar je kunt vaardigheden wel leren of toegeven dat je die niet kunt leren en overlaten aan anderen.

Er zijn een aantal vaardigheden die ondernemers minimaal moet hebben om succesvol te zijn. Deze zijn: Creativiteit, Uitdaging, Open staan voor mogelijkheden en Overtuigingskracht.

Creativiteit is belangrijk omdat succesvolle ondernemers zakelijke mogelijkheden kunnen herkennen door schijnbaar nutteloze zaken met elkaar te verbinden. Uitdaging gaat over de wil om deze schijnbaar nutteloze zaken serieus te bekijken en ze niet automatisch uit te sluiten. Open staan voor alle mogelijkheden en niet gelijk te kiezen voor de meest waarschijnlijke oplossing, geeft kansen voor het ontwikkelen van een uniek product of unieke dienst. Hierdoor kan de ondernemer, ondersteund door een goed verhaal en overtuigingskracht, zijn onderneming tot marktleider maken.

        1. Vind de juiste bronnen

Niet iedereen zal een onderneming gaan oprichten, maar er zijn vele kennisbronnen beschikbaar voor degene die dat wel doen. Deze kennisbronnen variëren van zakelijke trainingsprogramma’s, netwerken, seminars, informatie websites tot persoonlijke ondersteuning. Het is zaak de stijl te vinden die voor jou het beste werkt.

De grootste valkuil, vooral voor onervaren ondernemers, is de inschatting dat je het met één kerncompetentie of één specifiek product wel redt. Investeren in de ontwikkeling van ontbrekende vaardigheden wordt vaak gezien als onnodige geldverspilling.

Op het moment dat je besluit deze valkuil te vermijden, zijn er vele manieren om vaardigheden te leren. Ik geloof in het aanreiken van simpele, begrijpbare adviezen om ondernemers te leren dat kleine beslissingen leiden naar grote veranderingen.


Succes

Joop van der Knaap

 

Geplaatst in Business, Starters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *