7 praktische tips voor het opzetten van succesvolle samenwerkingen.

TIP 1. De belangrijkste tip is dat je een bedrijf wilt opstarten dat je wilt laten groeien je dit nooit alleen moet doen. Wil je je leven lang zelfstandig blijven is dit niet noodzakelijk.

Lees het artikel achter deze link. Richard Branson vindt dit ook. Als je wel alleen begonnen bent, adviseer ik je zo snel mogelijk op zoek te gaan naar partners.

TIP 2 : Het kan niet vroeg genoeg zijn om een samenwerking op te zetten
In een ideale wereld zou je, als je een droom of idee hebt om een bedrijf te beginnen, gelijk al moeten denken aan met wie je dit samen zou willen doen. Als dat niet het geval is adviseer ik je om je idee of plan te delen met andere ondernemers waarvan jij denkt dat ze complementaire competenties en vaardigheden hebben.  Wees niet bang dat anderen met jouw idee aan de haal gaan!

Ikzelf ben nog nooit ALLEEN gestart met een bedrijf, maar heb altijd eerst uitgekeken naar partners. In sommige gevallen is zelfs een toevallige ontmoeting of gesprek met personen die beschikten over complementaire competenties en vaardigheden de aanleiding geweest voor de oprichting van een nieuw bedrijf.

De meesten van jullie hebben waarschijnlijk al een bedrijf en misschien al wel partnerships die al dan niet werken. In dat geval is deze tip voor jullie niet van toepassing. Wel kan ik je aanraden om, als je nog geen partnerships hebt, zo snel mogelijk op zoek te gaan naar kandidaten. Maak zo snel mogelijk een einde aan partnerships die niet werken zoals ze bedoeld zijn.

TIP 3. Ga alleen een samenwerking aan met de juiste partner.
Dit is het belangrijkste advies dat ik kan geven. Ik zie heel veel samenwerkingen mislukken omdat de samenwerking opgezet wordt met de verkeerde partner. Tenzij je heel veel geluk hebt, of iemand al jaren kent, is het bijzonder moeilijk juiste “klik” te vinden. Er zijn heel veel factoren die een rol kunnen spelen.

Vergeet niet dat je zoekt naar een partner om een strategische samenwerking aan te gaan en dus iemand met complementaire competenties en vaardigheden. Je zoekt niet naar een partner die een complementair product of een aanvullende dienst heeft. Dit soort samenwerkingen zijn pas zinvol als je een strategisch team hebt.
Omdat je zoekt naar partners die hun passie en vaardigheden hebben op gebieden die buiten jouw comfortzone liggen, is het voor jou heel moeilijk om een juiste beslissing te nemen.

Realiseer je dat je er naar streeft om minimaal twee mensen te vinden met een compleet andere denkstijl en ondernemersprofiel. Daarom adviseer ik je om altijd hulp in te roepen van een onafhankelijke derde die je hier in kan begeleiden.
Nederland heeft zeer veel ondernemers als jij die op zoek zijn naar partnerships. Laat je niet verleiden door mooie praatjes om je in een samenwerking te lokken, ook niet als je desperaat op zoek bent.

TIP 4: Kies voor de juiste samenwerkingsvorm
Een partnerschap, samenwerking of Joint-Venture moet een WIN-WIN zijn voor alle betrokken partijen. Alle partijen moeten hetzelfde doel nastreven.
Als je kiest voor een strategische samenwerking met als doel een succesvol bedrijf op te bouwen, moet er m.i. altijd gekozen worden voor de oprichting van een gezamenlijke onderneming, waarin alle partners risicodragers zijn.

Een samenwerking waarin bepaalde zaken op basis van afspraken uitbesteed wordt aan een ander is m.i. geen vorm die geschikt is voor een strategische samenwerking. Ook niet als dit vaste partners zijn. Deze samenwerkingsvorm is meer bedoeld voor verbreding van het product, commerciële slagkracht en concurrentiepositie.

TIP 5: Maak duidelijke afspraken en leg alles juridisch vast
Als je de juiste partner(s) gevonden hebt is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over taken, verantwoordelijkheden en financiële vergoedingen. Besteed hier veel tijd aan en maak ook afspraken over wat er gebeurt in het geval dat de samenwerking met één of meer partijen niet werkt (sancties). Als je besluit om gezamenlijk te gaan opereren als juridische rechtspersoon (BV, CV, etc.) maak je ook afspraken over investeringen en aandeelhouderschap. Laat in dat geval een jurist, behalve de staturen, ook een aandeelhouders overeenkomst maken die gekoppeld is aan een management overeenkomst voor iedere partner. Hierin worden de afspraken en sancties omschreven.

Het maken van duidelijke afspraken en het juridisch vastleggen kost tijd en geld. Bespaar hier niet op, want indien het fout gaat kan er door afwezigheid van schriftelijke aan afspraken veel tijdverlies en hoge kosten ontstaan.

TIP 6: Besteed veel aandacht aan overleg, communicatie en vertrouwen
Niets is zo fataal voor een samenwerking dan weinig of slecht overleg, gebrek aan communicatie en wantrouwen.

Zorg voor een strategisch plan met meetbare doelen en verantwoordelijkheden voor de gezamenlijke onderneming en de individuele partners (en leg deze vast). Zorg voor goede communicatielijnen (digitaal is goed, maar een gezamenlijke werkruimte is beter). Houd regelmatig overleg, neem gezamenlijke beslissingen en houd elkaar verantwoordelijk voor het nakomen van afspraken en doelstellingen. Zorg voor openheid en transparantie om wantrouwen te voorkomen.
Veel samenwerkingen mislukken door gebrek aan vertrouwen of twijfels over inzet of competenties. Zorg dat dit binnen jouw onderneming niet kan ontstaan.

De ervaring leert dat samenwerkingen tussen partners die op grote afstand van elkaar wonen en elkaar weinig zien, aanzienlijk minder succesvol zijn dan die waarbij partners dicht bij elkaar wonen en elkaar vaker in “levende lijve” zien en ook gezamenlijk naar klanten gaan. Dus zoek in de buurt!

Tip 7: Schaam je niet om hulp te vragen!
Er is nog veel meer te schrijven en te zeggen over samenwerkingen, partnerships of Joint-Ventures. Ik heb in de 7 tips alleen getracht de belangrijkste te noemen.

Als je vragen hebt over situaties die ik niet genoemd heb, kun je die in het reactie/commentaar hieronder veld stellen. Ik zal dan proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden.
Als je dit niet publiek wilt doen of als de vraag te complex is en/of uitleg nodig heeft. Kun je mij rechtstreeks benaderen via joop@vk-advies.nl
Het enige dat ik dan van je vraag is deze blog te liken en te delen met je contacten.

Ik heb in mijn leven al tientallen succesvolle samenwerkingen opgezet. Neem contact op als je van die ervaringen gebruik wilt maken.

Succes
Joop van der Knaap

Geplaatst in Build your Business, Business, Starters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *